sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls



5 dl maitoa
100 g voita
1 dl sokeria
1 pkt tuorehiivaa
n. 10 dl vehnäjauhoja 
3/4 tl leivinjauhetta 
3/4 tl soodaa

3/4 tl suolaa

Lämmitä voi, maito ja sokeri. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita kuivat aineet, ei tarvitse vaivata. Anna kohota ehkä noin 60 min. Minulla meni n. 35 min, kun se jo tursui ulos astiastaan. :D Taikinasta tulee löysä, älä säikähdä. Kaulimisvaiheessa käytä jauhoja sen verran, että ei jää pöytään kiinni. 

Täyte: 
voita
fariinisokeria
kanelia


Puolita taikina ja kauli levyksi. Täytä kuin korvapuustit, mutta laita pellille lähekkäin toisiaan, leikkauspinta alaspäin. Anna kohota n. 20 min. 

Kuorrute laitetaan jäähtyneiden pullien päälle, mielellään niin että pullat ovat edelleen astiassaan. Sulata voi ja lisää muita aineksia niin, että kuorrutteesta ei tule liian löysää.

Kuorrute
n. 3,5 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
1/2 dl maitoa
25 g voita
hippunen suolaa


Leivoin näitä keskiviikkona ja vein ystävälleni ja annoin äidillekin. Äklömakeita, mutta niin herkullisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti